Pri pohľade na toto VIDEO vám pôjdu slzy do očí: Zúfalý orangutan vlastným telom bráni svoj strom!

NETKY.SK • 12 Jún 2018, 15:00 • 2 min
Pri pohľade na toto VIDEO vám pôjdu slzy do očí: Zúfalý orangutan vlastným telom bráni svoj strom!

Ak nás toto nezastaví, čo potom?

slovakia

left justify in out

Na ostrove Borneo sa nachádza prales Sungai Putri, kde sa je jedna z posledných populácii orangutana bornejského. Z tohto dôvodu sa tu už pred časom oficiálne zakázala komerčná ťažba dreva. Napriek tomu sa v nej tajne pokračuje a populácia vzácneho primáta rapídne klesá.

 

Za posledných 20 rokov prišlo v tejto lokalite o život 100-tisíc orangutanov. V Sungai Putri momentálne žije už len okolo 1000 jedincov. Tí sú ohrození priamo ťažbou alebo likvidáciou ich prirodzených biotopov. Keďže prichádzajú o domovy a potravu, hľadajú ich na súkromných farmách, kde často prichádzajú o život rukami ich majiteľov.

 

Srdcervúci pohľad sa naskytol aj mužom, ktorí v pralese pracovali na výrube. Pri tom, ako sa pokúšali skoliť strom narazili na orangutana, ktorého domov práve ničili. Ten sa odmietol poddať a do poslednej chvíle bojoval s veternými mlynmi. Zo všetkých síl sa snažil človeka a jeho stroje zastaviť. Jeho boj bol však márny.

 

Orangutana z videa síce zachránili aktivisti, no čo bude so všetkými ostatnými, ktorých sa takéto necitlivé zaobchádzanie s prírodou týka?

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies