Pri podávaní kandidátok v BBSK došlo k podvodu, tvrdí Urbáni

NETKY.SK • 5 Október 2013, 15:08 • 2 min
Pri podávaní kandidátok v BBSK došlo k podvodu, tvrdí Urbáni

BRATISLAVA - K podvodu malo dôjsť tým, že Andrej Boroška z Banskej Štiavnice, ktorý bol oficiálne registrovaný a nominovaný SMS, sa objavil bez jeho vedomia aj na kandidátke Slovenskej ľudovej strany.

slovakia

left justify in out

Pri registrácii kandidátov na poslancov Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) došlo prvýkrát v histórii k úmyselnému podvodu pri registrácii kandidáta s falošnými údajmi bez jeho vedomia. Tvrdí to líder Strany moderného Slovenska (SMS) Milan Urbáni.

K podvodu malo dôjsť tým, že Andrej Boroška z Banskej Štiavnice, ktorý bol oficiálne registrovaný a nominovaný SMS, sa objavil bez jeho vedomia aj na kandidátke Slovenskej ľudovej strany. Boroška pritom svoju kandidatúru za SMS potvrdil podpisom a prehlásením, že nekandiduje za inú politickú stranu.

"Krajská volebná komisia pri overovaní registrácií zistila, že na menovaného pána Borošku je podaná kandidátka aj inou politickou stranou a na základe týchto faktov rozhodla o vyradení pána Borošku z obidvoch kandidačných listín, čím znemožnila jemu aj SMS právo zaregistrovať sa a následne kandidovať do blížiacich sa volieb do VÚC," tvrdí Urbáni.

Druhá politická strana, ktorá podala kandidátku na Borošku s nesprávnou adresou a urobila tak bez jeho vedomia a bez jeho podpisu, podľa Urbániho s najväčšou pravdepodobnosťou spáchala trestný čin. "SMS na základe týchto faktov robí všetky právne kroky k opätovnému zaregistrovaniu svojho kandidáta pána Borošku a zároveň zvažuje podať trestné oznámenie na autora tohto podvodu," dodal Urbáni.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies