Pri pobreží Turecka sa v Egejskom mori utopilo 14 migrantov vrátane 7 detí

NETKY.SK • 11 November 2015, 10:05 • 2 min
Pri pobreží Turecka sa v Egejskom mori utopilo 14 migrantov vrátane 7 detí

ANKARA - Sedem detí sa nachádza medzi 14 migrantmi, ktorí sa utopili, keď sa ich čln potopil pri severotureckom pobreží Egejského mora, konkrétne pri pobrežnom meste Ayvacik. Podľa agentúry AP o tom dnes informovala turecká štátna tlačová agentúra Anadolu.

slovakia

left justify in out

Potápači tureckej pobrežnej stráže začali pátrať vo vodách po prípadných ďalších obetiach.

 

Čln s migrantmi sa potopil pri Ayvaciku dnes nadránom, keď smeroval na grécky ostrov Lesbos. Štátna príslušnosť migrantov nebola bezprostredne známa.

 

Anadolu predtým dnes uviedla, že turecká pobrežná stráž zachránila 27 ďalších migrantov.

 

Ayvacik je hlavným bodom, odkiaľ sa migranti vydávajú na plavbu cez Egejské more na grécky ostrov Lesbos, ktorý je už súčasťou Európskej únie.

 

Z ostrova Lesbos ich prevezú na grécku pevninu a odtiaľ potom cestujú na sever Európy do bohatších štátov, kde hľadajú lepší život.

 

Z Turecka na grécke ostrovy sa zatiaľ tento rok preplavilo cez Egejské more viac ako pol milióna migrantov. Stovky ich počas plavby zahynuli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona