Rusko poprelo prítomnosť svojej ponorky pri pobreží Sýrie

NETKY.SK • 8 December 2015, 10:53 • 2 min
Rusko poprelo prítomnosť svojej ponorky pri pobreží Sýrie

MOSKVA - Moskovský Kremeľ nemá informácie o ruskej ponorke, ktorá sa podľa niektorých médií môže nachádzať vo východnej časti Stredozemného mora, v blízkosti pobrežia Sýrie. Vyhlásil to dnes hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov, ktorý súčasne novinárom odporučil, aby sa obrátili na ministerstvo obrany.

slovakia

left justify in out

Agentúra Reuters s odvolaním sa na ruskú agentúru Interfax, ktorá citovala svoj nemenovaný zdroj, dnes dopoludnia priniesla správu, že ruská ponorka vybavená riadenými strelami vstúpila do východnej časti Stredozemného mora a nachádza sa v blízkosti pobrežia Sýrie.

 

Podľa zdroja je ponorka vybavená raketovými strelami podobnými tým, ktoré používajú vojenské lode ruskej Kaspickej flotily pri útokoch na objekty extrémistickej organizácie Islamský štát. Peskov sa dnes vyhol aj odpovedi na otázku, či Rusko predostrie na zasadaní Bezpečnostnej rady OSN na prerokovanie prítomnosť tureckých vojakov na území Iraku. Kremeľský hovorca odkázal novinárov na tlačové oddelenie ministerstva zahraničných vecí.

 

Vzťahy medzi Tureckom a Ruskom sú v poslednom čase veľmi napäté. Spôsobil to incident z 24. novembra, keď turecká stíhačka F-16 v pohraničí medzi Sýriou a Tureckom zostrelila ruský stíhací bombardér Su-24, ktorý bol na misii na podporu pozemných operácií sýrskej armády voči protivládnym povstalcom. Rusko v reakcii na to pristúpilo k celému radu diplomatických opatrení a uvalilo na Turecko ekonomické sankcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies