Pri pobreží Špicbergov objavili vrak havarovaného ruského vrtuľníka

NETKY.SK • 29 Október 2017, 13:05 • 2 min
Pri pobreží Špicbergov objavili vrak havarovaného ruského vrtuľníka

KODAŇ - Nórski záchranári lokalizovali v nedeľu na morskom dne vrak ruského vrtuľníka, ktorý sa s ôsmimi ľuďmi na palube zrútil vo štvrtok (26.10.) do Severného ľadového oceána neďaleko nórskeho arktického súostrovia Špicbergy.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA.

 

Vrak záchranári objavili pomocou na diaľku ovládaného robota v hĺbke 209 metrov vo vzdialenosti 2,2 kilometra od pobrežia Špicbergov, uviedla nórska záchranná služba.

 

Vrtuľník Mi-8 s tromi vedcami a piatimi členmi posádky na palube - všetko občanmi Ruskej federácie - smerovala vo štvrtok z niekdajšej baníckej osady Pyramiden do ruskej osady Barentsburg.

 

Dva až tri kilometre pred cieľovou destináciou sa stroj zrútil do mora. Nešťastiu nepredchádzalo nijaké núdzové volanie. Pravdepodobnou príčinou havárie mohli byť podľa agentúry Interfax náročné poveternostné podmienky alebo pochybenie pilota.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies