Pri pobreží Severnej Karolíny vznikol nový ostrov, piesok na ňom je plný kostí

NETKY.SK • 30 Jún 2017, 17:27 • 2 min
Pri pobreží Severnej Karolíny vznikol nový ostrov, piesok na ňom je plný kostí

BRATISLAVA - Pri pobreží ostrova Hatteras v americkom štáte Severná Karolína vznikol nový ostrov. Je dlhý zhruba 1,6 kilometra, čo závisí od prílivu a odlivu, a od pevniny ho oddeľuje sto metrov široký kanál.

slovakia

left justify in out

Miestni obyvatelia si ostrov všimli už v apríli ako "hrču" vynárajúcu sa spod vody.

 

 

Cape Hatteras point and the new sandbar island #capepoint

Príspevok, ktorý zdieľa 🅲🅷🅰🅳 (@chadonka),



Nový ostrov vyfotografoval Chad Koczera z Connecticutu, ktorý bol na dovolenke na ostrove Hatteras. "So snúbenicou sme po búrke išli k mysu zbierať mušle, keď sme objavili miesto, kam sa nedalo dostať autom," vysvetlil muž a dodal, že tam neskôr vyslal dron, vďaka ktorému zistil, že tam je "nádherný ostrov". "Pre silný prúd sme sa k nemu ale nedostali," dodal.

Koczerove zábery sa na internete stali populárnymi a k ostrovu priviedli veľa turistov. Úrady ich však varujú, že ak ho chcú navštíviť, nemali by sa kanál snažiť prejsť ani preplávať a mali by skôr vyskúšať napríklad kajaky. Dôvodom sú žraloky a a raje, ktoré vo vodách okolo ostrova plávajú.

Podľa miestneho historika Dannyho Coucha je ostrov pokrytý troskami starých lodí a veľrybími kosťami, ktoré sa skrývajú v piesku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies