Pri pobreží pásma Gazy objavili nové nálezisko zemného plynu

NETKY.SK • 25 Február 2014, 10:23 • 2 min
Pri pobreží pásma Gazy objavili nové nálezisko zemného plynu

GAZA - Nové nálezisko zemného plynu objavili rybári pri pobreží palestínskeho pásma Gazy. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na vládu v Gaze, vedenú hnutím Hamas.

slovakia

left justify in out

Rybári si všimli bublanie vychádzajúce z hĺbky mora približne 300 metrov od pláže pri meste Gaza. "Sotva sa objavili dohady o plyne, prišli na miesto odborníci a technici, ktorí to preverili a konštatovali, že ide o nálezisko zemného plynu," uviedol podľa DPA predseda parlamentného výboru pre hospodárstvo Sálim Saláma.
      

Vláda podľa poslanca teraz hľadá možnosti, ako zapojiť do ťažby zahraničné spoločnosti disponujúce potrebnou technológiou.
      

"Je našim právom využiť naše prírodné bohatstvo bez zásahu cudzích štátov. Čelíme prekážkam pri ťažbe plynu, pretože pásmo Gazy je pod prísnou blokádou zo strany Izraela," konštatoval Saláma.
      

Ide už o druhý nález ložiska zemného plynu bezprostredne pri pobreží pásma Gazy za ostatné dve desaťročia. Prvý nález zaznamenali v polovici 90. rokov minulého storočia, pripomína DPA.
      

Palestínske pobrežné pásmo čelí ochromujúcej hospodárskej blokáde zo strany Izraela, vďaka ktorej trpí nedostatkom energie, paliva či plynu pre domácnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies