Pri pobreží ostrova Lesbos zachránili 70 migrantov

NETKY.SK • 4 August 2016, 17:47 • 2 min
Pri pobreží ostrova Lesbos zachránili 70 migrantov

ATÉNY - Až 70 migrantov zachránili dnes pri pobreží gréckeho ostrova Lesbos. Informovala o tom agentúra Reuters, podľa ktorej ide zároveň o najväčšiu skupinu utečencov snažiacu sa doplávať do Grécka zo susedného Turecka od vtedy, ako táto krajina zažila 15. júla neúspešný pokus o štátny prevrat.

slovakia

left justify in out

Vlani sa v tomto období pokúšali dostať z Turecka na niektorý z gréckych ostrovov denne tisíce migrantov a utečencov pochádzajúcich prevažne z Blízkeho východu a severnej Afriky. Ich prílev výrazne spomalila až dohoda, ktorú v marci dosiahla Európska únia s Ankarou.


Grécka pobrežná stráž zachránila dnes priamo z paluby potápajúceho sa člna 67 migrantov, ďalších troch previezli do bezpečia po tom, ako spadli do vody.


K podobnému zásahu došlo aj v stredu pri pobreží gréckeho polostrova Peloponéz. Tam pobrežná stráž zachránila z plavidla s vlajkou Sierry Leone 38 migrantov.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies