Pri pobreží Nového Zélandu horela výletná loď, 64 ľudí zachránili

NETKY.SK • 18 Január 2016, 06:55 • 2 min
Pri pobreží Nového Zélandu horela výletná loď, 64 ľudí zachránili

AUCKLAND - Charterová výletná loď s viac ako 60 osobami na palube začala dnes horieť pri pobreží Nového Zélandu. Všetkých sa však podarilo dostať do bezpečia, informoval na svojej stránke denník New Zealand Herald.

slovakia

left justify in out

Požiar bol nahlásený okolo 15.45 h miestneho času. V blízkosti prístavu Whakatane ležiacom na Severnom ostrove Nového Zélandu začala horieť luxusná výletná loď Pee Jay 5 patriaca spoločnosti White Island Tour, na ktorej bolo 57 cestujúcich a sedem členov.


Záchranná operácia, na ktorej sa zúčastnili plavidlá pobrežnej stráže a niekoľko menších lodí, prebehla napriek nepriaznivému počasiu rýchlo, takže už krátko po 17.00 h miestneho času boli cestujúci i posádka evakuovaní na breh. Niekoľko osôb bolo nútených skočiť do vody, aby unikli pred plameňmi.

 

Pri incidente boli zranení dvaja ľudia. Jeden sa nadýchal dymu, druhý utrpel ľahké zranenie pri skoku z lode.
Loď Pee Jay 5 slúžila na turistické výlety na vulkanický Biely ostrov (maorsky Te Puia o Whakaari) ležiaci asi 50 kilometrov od pobrežia. V čase požiaru sa práve vracala z takéhoto výletu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies