Pri pobreží Malty zachránili približne 250 migrantov

NETKY.SK • 28 August 2014, 15:24 • 2 min
Pri pobreží Malty zachránili približne 250 migrantov

VALLETTA - Skupinu približne 250 migrantov v ohrození života dnes zachránili pri pobreží Malty a už je na ceste na tento ostrov v Stredozemnom mori. Tlačovú agentúra DPA o tom informovali maltské ozbrojené sily.

slovakia

left justify in out

Prisťahovalcov pomohla zachrániť obchodná loď. Migranti údajne vyplávali z Líbye. Na Maltu ich prepravujú dva člny pobrežnej hliadky. Ide o najväčšiu záchrannú operáciu Malty svojho druhu tento rok.
     

Nával migrantov na malý ostrov v Stredozemnom mori tlmí Mare Nostrum, záchranná operácia Talianska zameraná na prisťahovalcov.
     

Dnešné informácie prišli deň po tom, čo Európska komisia oznámila, že zlepší a posilní svoje hliadkovanie v Stredozemnom mori.
     

Údaje zverejnené Úradom Vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) ukazujú, že tento rok dorazilo na Maltu len 308 prisťahovalcov, teda oveľa menej než priemerných 1400, ktorí tam priplávali každý rok od roku 2003.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies