Pri pobreží Lýbie sa potopil preplnený čln s africkými emigrantmi, hlásia mnoho mŕtvych!

NETKY.SK • 15 September 2014, 08:57 • 2 min
Pri pobreží Lýbie sa potopil preplnený čln s africkými emigrantmi, hlásia mnoho mŕtvych!

BENGHÁZÍ - Čln preplnený 250 africkými emigrantmi, pokúšajúcimi sa dostať k európskym brehom, sa dnes potopil pri brehoch Líbye a pravdepodobne väčšina z nich zahynula. Agentúru Reuters informoval hovorca líbyjských námorných síl.

slovakia

left justify in out

Doposiaľ sa podarilo zachrániť iba 26 ľudí. Čln sa potopil neďaleko prístavného mesta Tádžúrá, 14 kilometrov východne od Tripolisu. V posledných rokoch sa od pobrežia severnej Afriky - predovšetkým od brehov chaosom zmietanej Líbye - snaží na vratkých lodičkách dostať do Európy čoraz viac a viac emigrantov, pričom mnohí z nich majú namierené do Talianska. Vláda v Ríme pred niekoľkými dňami oznámila, že v roku 2014 sa talianske pobrežie podarilo dosiahnuť vyše 100.000 Afričanom. Pri podobnej nehode, ako bola tá dnešná, prišlo o život v auguste 100 afrických emigrantov.

     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies