Pri pobreží Líbye sa zrejme utopilo približne 240 migrantov

NETKY.SK • 3 November 2016, 16:12 • 2 min
Pri pobreží Líbye sa zrejme utopilo približne 240 migrantov

TRIPOLIS - Približne 240 migrantov sa zrejme utopilo po tom, ako pri pobreží Líbye stroskotali dva člny. Oznámila to dnes stanica BBC s odvolaním sa na Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR).

slovakia

left justify in out

Správu o tragickej udalosti oznámili preživší, ktorých sa dostali k brehom talianskeho ostrova Lampedusa. Z mora zatiaľ nevytiahli žiadne telá. Predpokladá sa, že väčšinou ide o migrantov zo západnej časti afrického svetadielu.

Len v priebehu tohto roka zahynulo pri riskantnej plavbe cez Stredozemné more vyše 4200 migrantov, tvrdí Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM). Pašeráci posielajú ľudí na more v preplnených člnoch a v nepriaznivom počasí.

 

Talianske úrady zaznamenávajú nárast počtu ilegálnych migrantov prichádzajúcich z Líbye od marca, keď vstúpila do platnosti dohoda medzi Európskou úniou a Tureckom o zastavení migrantov prúdiacich na grécke ostrovy.

 

Tento rok sa preplavilo cez Stredozemné more už takmer 330.000 migrantov. Po uzavretí tzv. balkánskej trasy na jar tohto roka sa cesta z Líbye cez Stredozemné more do Talianska stala hlavnou trasou utečencov a migrantov smerujúcich do Európy.

 

Vzhľadom na politický chaos v Líbyi - severoafrickej krajine sužovanej občianskou vojnou - nestojí tamojším aktivitám prevádzačov takmer nič v ceste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies