Pri pobreží Líbye sa potopila ďalšia loď s migrantmi, obetí je najmenej 37

NETKY.SK • 31 August 2015, 07:25 • 2 min
Pri pobreží Líbye sa potopila ďalšia loď s migrantmi, obetí je najmenej 37

TRIPOLIS - Najmenej 37 ľudí zahynulo, keď sa v nedeľu loď prepravujúca migrantov potopila neďaleko pobrežia Líbye. S odvolaním sa na miestne úrady o tom v noci nadnes informovala agentúra Reuters, ktorá upozornila, že za posledných pár dní ide už o druhú podobnú tragédiu.

slovakia

left justify in out

Hovorca Červeného kríža v Tripolise potvrdil informáciu o potopení lode a vytiahnutí z mora siedmich tiel. Dodal, že údaje o počte ľudí na palube potopenej lode zatiaľ nie sú k dispozícii.

 

Podľa Reuters v nedeľu ráno v blízkosti miesta tragédie rybári z mora vylovili 30 tiel. V oblasti zasahovali aj dobrovoľníci Červeného kríža - ich misia však bola obmedzená, pretože nemali k dispozícii člny.

 

Reuters pripomenul, že minulý štvrtok sa pri pobreží Líbye prevrátili a potopili dve iné lode s ilegálnymi migrantmi, pričom vo vodách Stredozemného mora sa utopilo viac ako 200 ľudí.

 

Nešťastie sa odohralo neďaleko mesta Zuwára, ktoré leží v blízkosti hraníc s Tuniskom a je miestom, odkiaľ na more vypláva väčšina lodí s ilegálnymi prisťahovalcami, smerujúcich následne k talianskemu pobrežiu.

 

Pri pokusoch dostať sa do Európy plavbou na preplnených či vratkých člnoch prišlo od začiatku tohto roka o život viac ako 2300 ľudí. Podľa štatistiky Medzinárodnej organizácie pre migráciu sa za celý vlaňajší rok vo vodách Stredozemného mora utopilo 3279 ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona