Pri pobreží Jemenu sa zrútil americký vojenský vrtuľník Black Hawk

NETKY.SK • 26 August 2017, 10:35 • 2 min
Pri pobreží Jemenu sa zrútil americký vojenský vrtuľník Black Hawk

WASHINGTON - Pri pobreží Jemenu sa zrútil v piatok večer americký vojenský vrtuľník typu Black Hawk. Jeden člen posádky je nezvestný, piatich sa podarilo zachrániť, informovala dnes agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie americkej armády.

slovakia

left justify in out

K havárii došlo počas výcvikovej misie zhruba 32 kilometrov od južného pobrežia Jemenu. Príčina nešťastia nebola bezprostredne známa.

 

Nemenovaný predstaviteľ armády USA pre agentúru Reuters uviedol, že v čase incidentu "vrtuľník nebol veľmi vysoko nad vodou".

 

Spojené štáty podnikajú v Jemene letecké útoky proti militantom z teroristickej organizácie al-Káida. Len od februára uskutočnili najmenej 80 takýchto náletov.

 

V posledných mesiacoch sa zrútilo niekoľko amerických vojenských vrtuľníkov typu Black Hawk.

 

Jeden z nich sa zrútil začiatkom augusta pri pobreží amerického ostrovného štátu Havaj, pričom päť členov posádky je stále nezvestných.

 

V apríli sa Black Hawk zrútil na golfové ihrisko v americkom štáte Maryland, pričom zahynul jeden člen posádky a dvaja ďalší utrpeli vážne zranenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies