Pri pobreží Grécka zachránili za jediný deň 542 nelegálnych migrantov

NETKY.SK • 9 Október 2015, 11:51 • 2 min
Pri pobreží Grécka zachránili za jediný deň 542 nelegálnych migrantov

ATÉNY - Celkovo 542 ľudí zachránila od štvrtkového rána po to dnešné podľa vlastného vyhlásenia grécka pobrežná stráž. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Dovedna 12 pátracích a záchranných akcií sa uskutočnilo pri pobreží ostrovov Lesbos, Chios, Samos, Agathonisi a Farmakonisi vo východnej časti Egejského mora. Agentúra Reuters doplnila, že v priebehu tohto času zahynul medzi utečencami jednoročný chlapec neznámej národnosti. Jeho telo sa našlo v bezvedomí na palube gumového člna, ktorý sa pokazil pri pobreží Lesbosu. Po prevoze do nemocnice chlapca vyhlásili za mŕtveho. Na palube člna bolo okrem dieťaťa 56 ďalších migrantov, ktorých sa podarilo pobrežnej hliadke zachrániť.

 

Takmer 400.000 ľudí, ktorí zo svojich domovov utiekli pred vojnami a chudobou prevažne zo Sýrie, Iraku či Afganistanu, už v tomto roku dorazilo do Grécka, uviedol Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR). Väčšina spomedzi týchto utečencov pokračovala z Grécka ďalej na sever - smerom k Nemecku. V Aténach by sa dnes mali stretnúť eurokomisár pre migráciu, vnútorné záležitosti a občianstvo Dimitris Avramopulos a luxemburský minister zahraničných vecí Jean Asselborn: v sobotu tam potom vystúpia na spoločnej tlačovej konferencii ohľadne utečeneckej krízy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona