Pri pobreží Antarktídy sa potopila čínska loď

NETKY.SK • 24 Apríl 2013, 15:45 • 2 min
Pri pobreží Antarktídy sa potopila čínska loď

SANTIAGO - Neďaleko najsevernejšieho výbežku Antarktídy sa v nedeľu potopila čínska rybárska loď, ktorú ešte minulý týždeň v oblasti zachvátil požiar.

slovakia

left justify in out

Prostredníctvom vyhlásenia o tom informovalo čilské námorníctvo, podľa ktorého sa podarilo zachrániť všetkých 97 členov posádky a v čase potopenia sa na palube nikto nenachádzal. Po vypuknutí požiaru námorníkov zachránili kolegovia z Nórska a opustené plavidlo v plameňoch následne unášali prúdy v nebezpečnej blízkosti ľadu. Zástupca vlastníka, na ktorého sa odvoláva Čile, potvrdil, že plavidlo Kai Xin (Kchaj Sin) kleslo ku dnu v blízkosti Bransfieldovej úžiny medzi Antarktickým polostrovom a Južnými Shetlandami. Čilské námorníctvo na miesto vyslalo remorkér, ktorého posádka bude hľadať zvyšky lode a mala by taktiež zlikvidovať prípadný únik ropných látok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies