Pri pláži v Sydney sa objavili žraloky kladivohlavé

NETKY.SK • 4 Január 2023, 07:30 • 2 min
Pri pláži v Sydney sa objavili žraloky kladivohlavé

SYDNEY - Úrady v utorok uzatvorili známu pláž Palm Beach v austrálskom Sydney po tom, čo sa v blízkosti pobrežia objavilo približne desať až 15 žralokov kladivohlavých. TASR správu prevzala z televízie Sky News.

slovakia

left justify in out

Skupina žralokov plávala vo vzdialenosti asi 200 metrov od pláže. Upozornil na ne pilot dronu, následne bol spustený poplach, ktorý plávajúcich ľudí upozornil, aby okamžite vyšli z vody. Plavčíci na vodných skútroch potom skontrolovali pobrežné vody okolo Palm Beach, aby sa uistili, že v mori nikto nezostal. Pláž bola opätovne otvorená asi po hodine, keď sa plavčíci ubezpečili, že žraloky z oblasti odplávali.

 

img

 

Sky News pripomína, že občasná prítomnosť žralokov pri plážach ležiacich severne od Sydney nie je ničím výnimočným. V tamojších pobrežných vodách sa vyskytujú tri druhy žralokov kladivohlavých. Tieto živočíchy všeobecne nie sú považované za agresívne. Uzavretie pláže v Palm Beach obnovilo debatu o tom, či by sa na plážach v Sydney mali opäť nainštalovať bezpečnostné siete proti žralokom. Tie majú množstvo odporcov, spochybňujúcich najmä ich účinnosť. Kritizujú tiež, že sa v nich zachytávajú morské živočíchy ako delfíny, korytnačky a veľryby, ktoré následne hynú. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies