Pri plavbe cez Egejské more zahynuli dve deti utečencov

NETKY.SK • 28 Október 2015, 14:56 • 2 min
Pri plavbe cez Egejské more zahynuli dve deti utečencov

ATÉNY - Pri plavbe cez Egejské more prišli pri gréckom ostrove Lesbos o život ďalšie dve malé deti utečencov. Nachádzali sa na palube člna so 40 migrantmi, ktorý dorazil na severné pobrežie ostrova dnes dopoludnia, informoval štátny rozhlas.

slovakia

left justify in out

Príslušníci pobrežnej stráže našli podľa správy v plavidle dve deti v bezvedomí, všetky snahy o ich oživenie však neboli úspešné, píše agentúra DPA.

 

Južne od tejto oblasti sa pri búrlivom vetre pri ostrovoch Samos a Agathonisi prevrátili dva člny s utečencami. Nezvestných je šesť ľudí vrátane troch detí. Pobrežná stráž ich pri pátraní do poludnia nenašla.

 

Poveternostná situácia v regióne je veľmi nebezpečná pre malé plavidlá. Podľa vyjadrenia predstaviteľa pobrežnej stráže pre DPA by za podmienok, aké panovali dnes, mohlo dôjsť k závažným nehodám.

 

Príchod tisícov ľudí na grécku pevninu medzičasom neutíchal. Do prístavu Pireus dorazili dnes dopoludnia dva trajekty s celkovo 3173 migrantmi a utečencami. Všetci z nich, ktorí hovorili s reportérmi, uviedli, že chcú cestovať ďalej do strednej Európy, dodáva DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies