Pri piatom behu s býkmi v Pamplone sa zranili štyria ľudia

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 09:48 • 2 min
Pri piatom behu s býkmi v Pamplone sa zranili štyria ľudia

PAMPLONA - Štyria ľudia utrpeli dnes zranenia pri dnešnom v poradí piatom behu s býkmi, ktorý sa v uliciach severošpanielskej Pamplony koná pri príležitosti sviatku patróna mesta, svätého Fermína. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Na 850 metrov dlhú trať kľukatými uličkami Pamplony sa dnes vydalo vyše 1000 bežcov, ktorí ju absolvovali za tri minúty. Počas behu došlo k viacerým pádom, pri ktorých utrpeli pomliaždeniny štyria ľudia. Všetci boli prevezení na ošetrenie do miestnych nemocníc. Pri dnešnom behu býky nikoho nenabrali na rohy.

 


Deväťdňová fiesta v Pamplone sa stala celosvetovo známou vďaka románu Ernesta Hemingwaya Slnko aj vychádza z roku 1926. Vďaka nemu do severošpanielskej Pamplony na sviatok sv. Fermína zavítajú každoročne tisíce zahraničných turistov.


Každý rok sa počas behu s býkmi uličkami Pamplony zraní 50-100 ľudí. Od roku 1911 si beh s pol tony vážiacimi býkmi vyžiadal aj 15 obetí na životoch. Posledný smrteľný prípad zaznamenali v roku 2009, keď zomrel 27-ročný Španiel.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies