Pri piatkovom útoku v Mníchove zahynulo 10 ľudí vrátane páchateľa

NETKY.SK • 23 Júl 2016, 07:12 • 2 min
Pri piatkovom útoku v Mníchove zahynulo 10 ľudí vrátane páchateľa

MNÍCHOV - Najmenej desať mŕtvych si vyžiadal podľa aktuálnych údajov piatkový útok v Mníchove, kde strieľal v nákupnom centre Olympia pravdepodobne len jeden útočník. Nemecká polícia o tom informovala dnes nadránom vo vyhlásení, ktoré priniesla agentúra DPA.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Medzi desiatimi usmrtenými osobami je zarátaný aj údajný páchateľ útoku, ktorý podľa predbežných zistení spáchal samovraždu. Podľa pôvodných predpokladov mohla v nákupnom centre útočiť až trojčlenná skupina.


Polícia predtým informovala, že okrem obetí na životoch si piatková streľba vyžiadala aj najmenej 21 zranených. Približne 100 očitých svedkov streľby zverili do starostlivosti krízového tímu psychológov. Motív útoku je nejasný a v Mníchove platil až do noci vysoký stupeň teroristického ohrozenia.


Podľa najnovších príspevkov na sieti Twitter polícia vzhľadom na posledné zistenia môže pristúpiť k "opatrnému odvolaniu" poplachu, keďže nepredpokladá, že by mal útočník komplicov. Úrady taktiež obnovili premávku verejnej dopravy, ktorá bola po útoku zastavená v celom meste.



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies