Pri pátraní po zmiznutom lietadle spozorovali v mori biely objekt

NETKY.SK • 24 Marec 2014, 08:57 • 2 min
Pri pátraní po zmiznutom lietadle spozorovali v mori biely objekt

PEKING - Pri pátraní po zmiznutom malajzijskom dopravnom lietadle spozorovali dnes z čínskeho vojenského stroja v mori biely štvorcový objekt v oblasti, kde by sa podľa satelitných záberov mohli nachádzať trosky. Informovala o tom čínska štátna tlačová agentúra Sinchua.

slovakia

left justify in out

Posádka lietadla IL-76 zbadala predmet v južnej časti Indického oceánu, juhozápadne od Austrálie, citovala správu agentúra AP.
      

Podľa agentúry DPA oznámili presné zemepisné súradnice nálezu austrálskemu veliacemu stredisku a čínskemu ľadoborcu Süe-lung, ktorý je na ceste do oblasti.
      

Satelitné zábery z Austrálie a Číny ukázali v príslušnej oblasti možné trosky. V rovnakej širšej oblasti lokalizovali "plávajúce trosky" podľa nedeľňajšieho oznámenia Paríža aj satelitné snímky, ktoré Francúzsko postúpilo Malajzii.
      

Lietadlo Boeing 777 malajzijských aerolínií s 239 ľuďmi na palube zmizlo z radarov 8. marca nad Juhočínskym morom, necelú hodinu po štarte z malajzijského Kuala Lumpuru do Pekingu.
      

Do medzinárodného pátrania sa zapojili tímy z 26 krajín sveta, ktoré postupne prehľadávajú oblasť s rozlohou viac ako osem miliónov štvorcových kilometrov. Doposiaľ sa nenašla ani jediná potvrdená stopa, ktorá by preukázateľne súvisela so zmiznutým lietadlom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies