Pri pátraní po nezvestných študentoch v Mexiku našli ďalší masový hrob

NETKY.SK • 28 Október 2014, 10:18 • 2 min
Pri pátraní po nezvestných študentoch v Mexiku našli ďalší masový hrob

MEXIKO - Mexické úrady, ktoré vyšetrujú zmiznutie študentov v štáte Guerrero, našli ďalší masový hrob, už druhý za posledný mesiac.

slovakia

left justify in out

Vysielacia spoločnosť BBC cituje generálneho prokurátora Jesúsa Murilla Karama, podľa ktorého k hrobu políciu zaviedli dvaja zo štyroch zadržaných členov drogového gangu. Karam si myslí, že za únosom študentov je práve tento gang pod názvom Guerreros Unidos. Masový hrob, ktorý sa nachádza pri meste Cocula asi 17 kilometrov od miesta, kde naposledy videli študentov, musia teraz preveriť súdni experti. "Máme ľudí, ktorí študentov uniesli," povedal Karam. Začiatkom októbra úrady objavili ďalší masový hrob, exhumované telá však nepatrili nezvestným študentom.

 

Študenti zmizli 26. septembra v meste Iguala počas protestov proti diskriminácii vidieckych učiteľov. Svedkovia uviedli, že ich naposledy videli, keď ich nahnali do policajných vozidiel. V rovnaký deň organizovala podujatie v meste starostova žena. Médiá špekulujú, že tieto dve udalosti spolu súvisia. Karam povedal, že policajti dostali príkaz zabrániť študentom, aby narušili podujatie starostovej ženy. Polícia spustila na autobusy s prichádzajúcimi demonštrantami paľbu, pričom zabila troch z nich ako aj troch ľudí vo vedľajších autách. Študenti sa snažili utiecť, časť však zadržali a vzali na policajnú stanicu. Podľa prokurátora ich následne členovia gangov naložili do dodávok a odviezli. 

 

V súvislosti s prípadom doteraz úrady zadržali 52 osôb vrátane policajtov i gangstrov. Prípad tiež viedol k odstúpeniu guvernéra juhomexického štátu Guerrero Ángela Aguirra. Po starostovi mesta Iguala, jeho manželke ako aj miestnom policajtom šéfovi pátra polícia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies