Pri pátraní po malajzijskom lietadle objavili vrak lode

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 19:16 • 2 min
Pri pátraní po malajzijskom lietadle objavili vrak lode

SYDNEY - Pri hľadaní zmiznutého lietadla spoločnosti Malaysia Airlines objavili pátrači na dne Indického oceánu vrak lode.

slovakia

left justify in out

Vedúci pátracieho tímu Peter Foley označil nález za "fascinujúci..avšak nie to, čo hľadáme". Podľa neho však objav ukazuje, že ak by boli zvyšky lietadla v pátracej oblasti, našli by ich. Let MH370 zmizol minulý rok počas cesty z Kuala Lumpuru do Pekingu aj s 239 ľuďmi na palube. Zatiaľ po ňom chýba akákoľvek stopa ako aj vysvetlenie zmiznutia.

 

Pátracie tímy sa sústreďujú na oblasť s rozlohou 60-tisíc kilometrov štvorcových stovky kilometrov západne od pobrežia Austrálie. Vrak lode objavil sonar asi 4 kilometre pod hladinou mora. Podľa popredného austrálskeho morského archeológa Michaels McCarthyho ide o zvyšky nákladnej lode z 19. storočia. Austrálska, čínska a malajzijská vláda v apríli oznámili svoj zámer zdvojnásobiť oblasť pátrania, ak sa v súčasnej zóne lietadlo nenájde. 

 

Malajzijské lietadlo zmizlo za dodnes neobjasnených okolností v marci 2014. Vyšetrovatelia tvrdia, že lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines sa po strate kontaktu nad Juhočínskym morom otočilo a zamierilo do odľahlých oblastí Indického oceánu. Pátranie prebieha už niekoľko mesiacov západne od Austrálie, avšak jeho úspech je otázny. Malajzijská vláda prípad koncom januára označila za nehodu, čím vydláždila cestu vyplateniu kompenzácií rodinám obetí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona