Pri Pamätníku M. R. Štefánika v Bratislave bude aj tento rok pietna spomienka

NETKY.SK • 2 Máj 2015, 14:54 • 2 min
Pri Pamätníku M. R. Štefánika v Bratislave bude aj tento rok pietna spomienka

BRATISLAVA - Nadácia Milana Rastislava Štefánika aj v tomto roku organizuje pri príležitosti výročia tragického úmrtia tejto veľkej osobnosti novodobých dejín Slovenska pietnu spomienku. Uskutoční sa v pondelok 4. mája 2015 o 19.00 h pri Pamätníku Milana Rastislava Štefánika v priestore areálu Eurovea v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Účastníci spomienky si pripomenú 96. výročie leteckej tragédie, pri ktorej sa uzavrela krátka, ale o to plodnejšia životná púť človeka, ktorý dokázal priniesť svojmu národu slobodu za cenu najvyššej obety, uviedol Pavel Šesták, správca Nadácie M. R. Štefánika v Bratislave. Ako pripomenul, znovupostavený Pamätník Milana Rastislava Štefánika slávnostne odhalili 4. mája 2009. Od roku 2010 nadácia vždy pri výročí tragického úmrtia tohto slovenského diplomata, politika, astronóma organizuje pietny akt kladenia vencov a kytíc k pylónu sochy M. R. Štefánika za účasti vojenskej hudby, ktorú už tradične zabezpečuje Ministerstva obrany Slovenskej republiky.

 

Po úvodnom príhovore zástupcu Nadácie Milana Rastislava Štefánika vystúpia zástupcovia štátnej správy, miestnej samosprávy a diplomatického zboru. Prehovorí aj duchovný pôsobiaci v Ozbrojených silách a Ozbrojených zboroch SR. Pietny akt tradične ukončí vojenská hudba piesňou "Kto za pravdu horí".

 

Účasť na pietnej spomienke 4. mája 2015 v Bratislave potvrdili - štátny tajomník Ministerstva obrany SR Miloš Koterec, pani Hélene Roos, Chargée d'affaiers a.i. Veľvyslanectva Francúzskej republiky v SR, predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo, námestníčka primátora Hlavného mesta SR Bratislavy Iveta Plšeková, starosta mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Radoslav Števčík i riaditeľ kancelárie Ústredia ekumenickej pastoračnej služby v Ozbrojených silách a Ozbrojených zboroch Slovenskej republiky Dávid Vargaeštok, informoval Pavel Šesták.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies