Pri páde továrenskej budovy v Pakistane zahynulo najmenej 18 ľudí

NETKY.SK • 4 November 2015, 18:00 • 2 min
Pri páde továrenskej budovy v Pakistane zahynulo najmenej 18 ľudí

ISLAMABAD - Najmenej 18 ľudí zahynulo a ďalších 40 utrpelo zranenia po tom, ako sa dnes v priemyselnej časti mesta Láhaur na východe Pakistanu zrútila továrenská budova. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Pod troskami budovy uviazli desiatky ľudí a miestni záchranári museli podľa vlastných slov použiť ťažkú techniku, aby sa vôbec dostali k preživším a obetiam. "Boli sme informovaní o tom, že v budove bolo v čase jej zrútenia približne 200 robotníkov, " citovala jedného zo záchranárov agentúra AP.

 

Približne 45 zranených doposiaľ previezli a hospitalizovali v rôznych nemocniciach v oblasti, uviedla pakistanská štátna televízia. Podľa vyjadrenia záchranárov, ktorých citovala spravodajská televízia BBC, by sa pod troskami budovy mohlo stále nachádzať ešte vyše 100 ľudí.

 

Pakistanská armáda sa na miesto chystá letecky vyslať tím špecialistov, ktorý pomôže v záchranných prácach. Príčina pádu továrenskej budovy, ktorá ešte nebola dostavaná, zatiaľ nie je zrejmá.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies