Pri páde lavíny v Tibete zahynulo najmenej osem ľudí

NETKY.SK • 19 Január 2023, 10:47 • 2 min
Pri páde lavíny v Tibete zahynulo najmenej osem ľudí

PEKING - Najmenej osem ľudí zahynulo a mnoho ďalších bolo v stredu večer nezvestných po utorkovom páde lavíny Tibete v utorok večer, informovali miestne úrady. TASR informuje podľa agentúry AFP.

slovakia

left justify in out

Lavína spadla pri vjazde do tunela pri meste Ningthri v okrese Medog na juhovýchode Tibetu, napísala štátna tlačová agentúra Sinchua. Podľa predstaviteľov mesta Ningthri, ktoré sa nachádza v nadmorskej výške 3040 metrov, lavína uväznila ľudí vo vozidlách a záchranári sa stále snažia nájsť nezvestných. Ich počet stále nie je známy. Čínske ministerstvo pre núdzové situácie v stredu do Tibetu vyslalo pohotovostné tímy a vyzvalo na maximálne úsilie o záchranu ľudí a presne zistenie nezvestných. Tibet je autonómna čínska oblasť v najvyššom pohorí na svete Himalájach. Vlani v októbri v Himalájach zahynulo najmenej 26 ľudí, keď lavína zachytila horolezeckú expedíciu na štíte Draupadí Ka Danda II v severoindickom štáte Uttarákhand. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies