Pri ostreľovaní na Sinaji zahynula päťčlenná rodina

NETKY.SK • 31 December 2015, 14:13 • 2 min
Pri ostreľovaní na Sinaji zahynula päťčlenná rodina

ARÍŠ - Päť ľudí dnes zahynulo a jedna osoba utrpela zranenia na egyptskom Sinajskom polostrove po tom, ako pravdepodobne delostrelecký granát vypálený neznámymi militantmi zasiahol v meste Rafáh rodinný dom.

slovakia

left justify in out

Všetci mŕtvi boli členmi jednej rodiny, informovala agentúra Reuters.

 

Zdravotníci a príslušníci bezpečnostných síl zasahujúci na mieste incidentu uviedli, že jedna z obetí - päťročné dievča - zostala uväznená pod troskami zdemolovaného domu.

 

K zodpovednosti za útok sa zatiaľ nikto neprihlásil.

 

Na Sinajskom polostrove sa 31. októbra zrútil Airbus A321 ruskej spoločnosti Metrojet s 224 osobami na palube, smerujúci z egyptského letoviska Šarm aš-Šajch do Petrohradu. Všetci pasažieri i členovia posádky zahynuli. Takmer všetky obete tragédie boli občanmi Ruskej federácie.

 

Rusko tvrdí, že pád lietadla spôsobil výbuch bomby, ktorú na jeho palubu umiestnili militanti z miestnej odnože extrémistickej organizácie Islamský štát(IS). Tí sa k zodpovednosti za tento útok napokon aj prihlásili.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies