Pri oslavách postupu na MS zomrelo 12 Alžírčanov

NETKY.SK • 20 November 2013, 17:26 • 2 min
Pri oslavách postupu na MS zomrelo 12 Alžírčanov

ALŽÍR - Oslavy víťazstva Alžírska nad Burkinou Faso, ktoré poslalo futbalistov severoafrickej krajiny na majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie, sa skončili tragicky. Až 12 ľudí zomrelo a úrady evidujú 240 zranených. Informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Päť fanúšikov zahynulo počas osláv pri východoalžírskom meste Bejaja, keď sa ich automobil zošmykol z cesty a padol do rokliny v hornatej časti krajiny. Ďalší štyria oslavujúci priaznivci zomreli na juhu Alžírska v meste Biskra pri autonehode. Traja fanúšikovia zomreli v iných mestách, ale podrobnosti alžírske úrady neuviedli. Na väčšine územia krajiny bolo v utorok daždivé počasie a nehody spôsobili zlé vozovky.

Celé Alžírsko bolo v utorok na nohách a v krajine sa búrlivo oslavoval postup na MS. Mladí ľudia počas celej noci jazdili autami so štátnymi vlajkami, trúbili a tešili sa z úspechu svojich miláčikov. Alžírsko postúpilo na svetový šampionát štvrtýkrát v histórii. Premiér Abdelmalek Sellal a ďalší členovia vlády absolvovali s celým futbalovým tímom v stredu slávnostný obed.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies