Pri opustení auta treba brať všetky veci so sebou

NETKY.SK • 7 September 2015, 10:12 • 2 min
Pri opustení auta treba brať všetky veci so sebou

BRATISLAVA - Vodiči by si v interiéroch vozidiel nemali nechávali veci, ktoré môžu lákať zlodejov. Polícia dokonca neodporúča, aby si cenné veci ukladali do kufra auta.

slovakia

left justify in out

"Vodičom odporúčame, aby aj pri krátkodobom opustení vozidla si v jeho interiéri nenechávali autorádio, doklady, peniaze, telefón, peniaze, tašky a kabelky, oblečenie. Tieto veci nie je vhodné ani ukladať do kufra, treba ich radšej nosiť pri sebe," uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Ako dodala, keď sa ľudia sústredia na ukladanie vecí do úložných priestorov, nevšímajú si, kto ich pozoruje. "Keď odídu od auta, zlodej presne vie, čo sa vo vozidle nachádza," vysvetľuje.

 

Polícia ďalej odporúča parkovať na strážených a osvetlených parkoviskách. "Keď vodič opúšťa zaparkované auto, je vhodné, aby mechanicky skontroloval, či je zamknuté a nespoliehal sa len na diaľkové ovládanie a centrálne uzamykanie," zdôraznila Kurucová.

 

V prípade, že vodič po návrate k vozidlu zistí, že sa niekto do neho vlámal, je dôležité do vozidla nenastupovať, ničoho sa nedotýkať a odcudzené veci zisťovať len pohľadom. Inak by mohlo dôjsť k zničeniu stôp.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies