Pri odstraňovaní trosiek doneckého letiska objavili 30 tiel ukrajinských vojakov

NETKY.SK • 26 Február 2015, 14:03 • 2 min
Pri odstraňovaní trosiek doneckého letiska objavili 30 tiel ukrajinských vojakov

MOSKVA - Najmenej 30 tiel ukrajinských vojakov objavili dnes pod troskami letiska vo východoukrajinskom meste Doneck. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na vládne zdroje samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR).

slovakia

left justify in out

Na odstraňovaní ruín letiska, zničeného počas bojov medzi ukrajinskou armádou a separatistami, sa zúčastňujú záchranári, milície a dobrovoľníci. V stredu, keď sa práce začali, objavili prvé štyri telá vojakov.

 

"Mŕtvych prevezieme do márnice a následne sa začne pátranie po ich príbuzných," uviedol rezort obrany DĽR.

Boje na letisku a jeho okolí sa skončili 15. februára, keď vstúpilo do platnosti prímerie vyjednané tzv. normandskou štvorkou. Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) posilnila svoju misiu na monitorovanie prímeria v niekoľkých oblastiach juhovýchodnej Ukrajiny vrátane doneckého letiska.

 

Šéfka Medzinárodného výboru Červeného kríža (MVČK) v Donecku Joan Audierneová v stredu oznámila, že pracovníci tejto organizácie sú pripravení podieľať sa na odstraňovaní ruín letiska v Donecku. MVČK pomáha úradom v DĽR vyrovnať sa s náročnou humanitárnou krízou a narušenou infraštruktúrou.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona