Pri obnove domu si dajte pozor na kombináciu dlhej záruky a nízkej ceny

NETKY.SK • 16 August 2012, 11:33 • 2 min
Pri obnove domu si dajte pozor na kombináciu dlhej záruky a nízkej ceny

Pri obnove domu si dajte pozor na kombináciu dlhej záruky a nízkej ceny - Radíme Pri výbere zhotoviteľa pre jednotlivé časti významnej obnovy vášho domova sa majte na pozore pri ponuke neštandardne dlhej záruky v kombinácii s nízkou cenou. Jej dĺžka by sa

slovakia

left justify in out

img

Pri výbere zhotoviteľa pre jednotlivé časti významnej obnovy vášho domova sa majte na pozore pri ponuke neštandardne dlhej záruky v kombinácii s nízkou cenou. 
      "Jej dĺžka by sa nemala stať rozhodujúcim kritériom výberu. Nemusí sa totiž automaticky pretaviť do kvalitného zhotovenia. Zvyčajne sa pohybuje na úrovni približne piatich rokov. Najlepšou, viditeľnou zárukou je však samotná história spoločnosti dlhodobo fungujúcej na stavebnom trhu," radí Eduard Jambor zo Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA) s tým, že písomná záruka je zároveň podstatnou súčasťou zmluvy o dielo.
      Veľmi dôležitý je kvalitne vypracovaný projekt významnej obnovy, ktorého súčasťou má byť spravidla aj jej orientačný rozpočet. Záujemcovia by ho mali mať minimálne k nahliadnutiu. "Nekvalitne spracovaný projekt je totiž často technicky nerealizovateľný. Dodatočné náklady pri korektúrach môžu následne prevýšiť aj najvyššiu cenovú ponuku z výberového konania," zdôraznil.
      O serióznosti postoja potenciálnych dodávateľov k zákazke, odbornosti projektanta a zhotoviteľa diela môže v prípade významnej obnovy veľa napovedať ich prístup k samotnej obhliadke domu. "Medzi hlavné kritériá ich výberu by mali patriť referencie, cena, platobné podmienky, licencia Technického a skúšobného ústavu stavebného a osvedčenie k používanému zatepľovaciemu systému, technické a personálne zázemie, lehota výstavby a komplexnosť dodávky," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona