Pri objednávaní liekov cez internet treba skontrolovať aj spôsob prepravy

NETKY.SK • 21 Máj 2012, 23:30 • 2 min
Pri objednávaní liekov cez internet treba skontrolovať aj spôsob prepravy

Pri objednávaní liekov cez internet treba skontrolovať aj spôsob prepravy - Radíme Pri nákupe liekov cez internet treba pamätať aj na skontrolovanie spôsobu prepravy, keďže vo viacerých prípadoch si môžu lieky vyžadovať špeciálne prepravné podmienky a záz

slovakia

left justify in out

img

Pri nákupe liekov cez internet treba pamätať aj na skontrolovanie spôsobu prepravy, keďže vo viacerých prípadoch si môžu lieky vyžadovať špeciálne prepravné podmienky a zázemie. "Pri študovaní charakteristík liekov preto nezabudnite zamerať svoju pozornosť aj na sekciu webstránky venujúcu sa doprave," uviedla Mária Džundová z TNT Express.
      Odporúča zamerať sa na konkrétnu informáciu o prepravcovi. "Len certifikovaný prepravca dokáže zaručiť dodržiavanie stanovených podmienok, pri neznámych prepravcoch riskujete znehodnotenie tovaru, za ktorý ste zaplatili," skonštatovala.
      Pozornosť radí venovať aj výbave vozidla. "Izotermicky zabezpečené vozidlá zabezpečia potrebnú teplotu pre lieky, ktoré vyžadujú špeciálne skladovanie," vysvetlila. Pri preberané zásielky zas radí sústrediť pozornosť na termoobal. "Ak je akýmkoľvek spôsobom poškodený, tak odmietnite prevziať zásielku," doplnila.
      V súvislosti s predajom liekov cez internet hrozí tiež riziko kúpy falošných liekov, na ktoré minulý týždeň upozornili viaceré zdravotnícke organizácie. Podľa odhadov 50 až 90 percent liekov ponúkaných na internete je falošných. Prichádzajú na Slovensko najmä z Číny a Indie. Preto sa začala kampaň zameraná najmä na internet, v rámci ktorej sa na webovej stránke www.falosnelieky.sk približuje ľuďom nebezpečenstvo falošných liekov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies