Pri obci Dolná Seč spadol do Hrona buldozér, na pomoc prišiel tank

NETKY.SK • 9 Október 2012, 06:43 • 2 min
Pri obci Dolná Seč spadol do Hrona buldozér, na pomoc prišiel tank

Pri obci Dolná Seč spadol do Hrona buldozér, na pomoc prišiel tank - Slovensko Nevídané divadlo zažili počas uplynulého týždňa obyvatelia obce Dolná Seč v okrese Levice. Počas úprav brehu Hrona v blízkosti obce spadol do rieky buldozér.

slovakia

left justify in out

img

Nevídané divadlo zažili počas uplynulého týždňa obyvatelia obce Dolná Seč v okrese Levice. Počas úprav brehu Hrona v blízkosti obce spadol do rieky buldozér.

Buldozerista čistil breh, na blatistom klzkom teréne sa ťažký stroj zošmykol do vody. Vodičovi sa podarilo zo stroja ešte pred potopením vyskočiť. Nad hladinou rieky zostala vytŕčať strecha zhruba 20 ton vážiaceho buldozéra. 

Pracovníkom Povodia Hrona ponúkli pomoc členovia Klubu vojenskej histórie zo Starého Tekova. Na miesto nehody vyslali tank T34, ktorý sa pokúsil pomocou oceľového lana vytiahnuť pracovný stroj z rieky. Laná však neboli na ťarchu stroja uspôsobené a praskli. Pokus vytiahnuť buldozér z vody s pomocou tanku zlyhal. Po niekoľkých dňoch a úprave terénu prišiel na pomoc vyslobodzovací špeciál MAN 8x8 s nadstavbou Omars, ktorý poskytla spoločnosť AC Autoclub Asistencia. Pomocou neho sa za asistencie potápačov podarilo stroj dostať z rieky.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies