Pri nových útokoch na východe Ukrajiny zahynul novinár

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 07:32 • 2 min
Pri nových útokoch na východe Ukrajiny zahynul novinár

DONECK - Pri nových násilných incidentoch v oblasti konfliktu medzi vládnymi jednotkami a proruskými separatistami na východe Ukrajiny prišiel o život novinár. Podľa ruskej agentúry Interfax to v nedeľu večer oznámilo kontrolné stredisko zriadené stranami konfliktu, píše agentúra DPA.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V hlásení sa uvádza, že miestni novinári si chceli urobiť obraz o situácii na letisku v Donecku, keď sa ich vozidlo stalo terčom streľby. Podľa nepotvrdených správ prišli výstrely z oblastí, ktoré sú pod kontrolou ukrajinských jednotiek.

 

Prímerie dohodnuté v polovici februára v bieloruskom Minsku je už niekoľko týždňov opakovane narušované, konštatuje DPA. V nedeľu sa objavilo viacero správ o jeho ďalších porušeniach aj počas pravoslávnej Veľkej noci. Separatisti obvinili armádu, že ostreľovala ruský pravoslávny kostol. Vládne sily neustále zdôrazňujú, že reagujú len na útoky protivníka.

 

Ministri zahraničných vecí Ukrajiny, Nemecka, Francúzska a Ruska sa majú dnes zísť v Berlíne na nových rozhovoroch o kríze a situácii v Donbase. Témou je plnenie minského mierového plánu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona