Pri nových bojoch na východe Ukrajiny zahynuli najmenej štyria vojaci

NETKY.SK • 3 August 2015, 17:05 • 2 min
Pri nových bojoch na východe Ukrajiny zahynuli najmenej štyria vojaci

KYJEV - Štyria ukrajinskí vojaci boli na východe krajiny usmrtení a 15 ďalších utrpelo zranenia v priebehu uplynulých 24 hodín počas bojov s proruskými povstalcami, uviedla dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie ukrajinskej armády.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 Je to najvyšší počet obetí za ostatné dva týždne, pričom k novým úmrtiam došlo tesne pred plánovanými rozhovormi o prímerí. 
     

Hovorca protiteroristickej operácie (ATO) Andrij Lysenko uviedol, že proruskí povstalci použili pri najnovších útokoch ťažké zbrane, ktoré sú v zmysle minských mierových dohôd zakázané. Situáciu v západnej časti povstalcami okupovaného Donecka zároveň označil za maximálne napätú a boje sú tam na dennom poriadku. 
     

Zástupcovia Ukrajiny, Ruska a proruských povstalcov sa ešte dnes majú stretnúť v bieloruskom Minsku, aby  pokračovali v rokovaniach o implementácii februárových mierových dohôd.
     

Podľa záznamov agentúry Reuters bolo na východe Ukrajiny len v júli zabitých 29 ukrajinských vojakov a 175 utrpelo zranenia.
     

Povstalecká agentúra DAN dnes uviedla, že v priebehu posledného mesiaca bolo v dôsledku útokov z ukrajinskej strany v regióne usmrtených 22 civilistov a povstaleckých bojovníkov a 29 ďalších utrpelo zranenia. Povstalci taktiež obvinili ukrajinskú armádu z používania ťažkých zbraní. 
     

Účastníci trojstrannej kontaktnej skupiny, ktorú tvoria predstavitelia Ukrajiny, Ruska a proruských separatistov, by dnes mali v Minsku pod dohľadom Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) rokovať o rozšírení stihnutia zbraní na východe Ukrajiny na tanky a menšie zbraňové systémy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona