Pri novej väzenskej vzbure v Brazílii zomrelo najmenej 33 ľudí

NETKY.SK • 6 Január 2017, 21:26 • 2 min
Pri novej väzenskej vzbure v Brazílii zomrelo najmenej 33 ľudí

RIO DE JANEIRO - Najmenej 33 ľudí dnes zahynulo pri druhej väzenskej vzbure v Brazílii počas jedného týždňa. S odvolaním sa na justičné zdroje to oznámili brazílske médiá.

slovakia

left justify in out

Najnovšia vzbura sa začala dnes v skorých ranných hodinách vo väzenskom zariadení Monte Cristo neďaleko Boa Cista, hlavného mesta brazílskeho štátu Roraima, informovala spravodajská webová stránka G1.

 

Uviedla, že bezpečnostní pracovníci už dostali situáciu pod kontrolu.

 

V pondelok bolo zabitých 56 väzňov vo väznici Anisio Jobim v meste Manaus v štáte Amazonas na severe Brazílie, kde na seba zaútočili odsúdení z dvoch súperiacich zločineckých gangov. Počas chaosu, ktorý vypukol, ušlo 184 väzňov, z ktorých sa doposiaľ podarilo zadržať iba 65.

 

Ide o najkrvavejšiu väzenskú vzburu v Brazílii od roku 1992, kedy si nepokoje vo väznici Carandiru v meste Sao Paulo vyžiadali 111 životov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies