Pri nočnom izraelskom nálete zahynulo sedem Palestínčanov vrátane piatich detí

NETKY.SK • 10 Júl 2014, 08:31 • 2 min
Pri nočnom izraelskom nálete zahynulo sedem Palestínčanov vrátane piatich detí

GAZA - Sedem palestínskych civilistov vrátane piatich detí zahynulo v noci nadnes pri útoku izraelských vzdušných síl na husto osídlenú oblasť neďaleko mesta Chán Júnis ležiaceho v pásme Gazy. Ide o dosiaľ najvyšší počet životov, ktoré si vyžiadal samostatný útok od začiatku ofenzívy izraelskej armády proti hnutiu Hamas, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Pri nočnom nálete došlo k zbombardovaniu troch až štyroch domov, pričom obete zastihla smrť v spánku. Zranenia utrpelo ďalších 16 osôb, potvrdili zdravotnícke zdroje. Dnešným útokom sa bilancia zabitých Palestínčanov zvýšila od utorka na 60, pričom väčšinu z nich tvoria civilisti. V ten deň začal židovský štát ofenzívu zameranú na zamedzenie raketovej paľby z pásma Gazy.
      

Izrael tvrdí, že palestínski militanti vystrelili na jeho územie viac než 200 rakiet, ktoré dopadli hlboko do vnútrozemia krajiny. Hoci nespôsobili žiadne zranenia obyvateľstva, paralyzovali tamojší obchodný ruch, a to najmä v južných oblastiach Izraela. Útok prišiel krátko po tom, ako tamojšie médiá priniesli správu o vystrelení 30 palestínskych rakiet na juhoizraelské mestá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies