Pri nepokojoch vo väznici v Brazílii zahynulo osem odsúdených

NETKY.SK • 26 Máj 2015, 10:30 • 2 min
Pri nepokojoch vo väznici v Brazílii zahynulo osem odsúdených

RIO DE JANEIRO - Smrťou ôsmich väzňov sa v pondelok skončila vyostrená bitka medzi dvoma gangmi vo väznici v meste Feira de Santana v severovýchodnej Brazílii, informovali dnes tamojší predstavitelia.

slovakia

left justify in out

Takmer 50 ľudí, prevažne rodinných príslušníkov, ktorí prišli na návštevu, držali väzni niekoľko hodín ako rukojemníkov. Podľa tlačovej agentúry AP prepustili v pondelok všetkých nezranených.

 

Ďalších päť väzňov utrpelo pri násilnostiach zranenia. Štyroch z nich poslali po ošetrení nazad do väznice; piaty zostáva hospitalizovaný a o jeho stave nie je nič známe, uviedla AP. Väzenská správa v brazílskom zväzovom štáte Bahia dnes informovala, že vyjednala ukončenie rukojemníckej drámy.

 

Nepokoje v regionálnej väznice vo Feire de Santana sa začali v nedeľu. Väznica je veľmi preplnená - v zariadení s dimenzovanou kapacitou pre 644 ľudí prebýva v súčasnosti 1467 väzňov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies