Pri nepokojoch v Calais utrpelo zranenia takmer 30 policajtov, migranti po nich hádzali kamene

NETKY.SK • 10 November 2015, 14:35 • 2 min
Pri nepokojoch v Calais utrpelo zranenia takmer 30 policajtov, migranti po nich hádzali kamene

CALAIS - Pri francúzskom prístave Calais došlo z noci nadnes k potýčkam medzi príslušníkmi poriadkovej polície a migrantmi, ktorí tam táboria. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenia tamojších úradov.

slovakia

left justify in out

Zrážky podľa miestnych humanitárnych pracovníkov vypukli v dôsledku stupňujúcej sa frustrácie utečencov, ktorí sa cez Calais márne pokúšajú dostať do Británie. Polícia v Calais uviedla, že migranti na jej príslušníkov, ktorí dohliadajú na neďaleký tábor so 6000 obyvateľmi v noci nadnes a následne aj ráno hádzali kamene a snažili sa tiež zablokovať hlavnú cestu vedúcu k trajektu. Pri zrážkach utrpelo menšie zranenia - najmä pomliaždeniny - 27 príslušníkov polície. Humanitárni pracovníci uviedli, že polícia pri zásahu proti zástupu hádžucemu kamene použila slzotvorný plyn. Migranti na margo toho vyhlásili, že iskry z plynu im poškodili stany, pričom niektoré mierne spálili; o nijakých vážnych zraneniach však neinformovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona