Pri nehode vzdušného balóna v Turecku zahynuli dvaja španielski občania

NETKY.SK • 18 Október 2022, 13:31 • 2 min
Pri nehode vzdušného balóna v Turecku zahynuli dvaja španielski občania

ANKARA - Dvaja španielski turisti v utorok zahynuli a traja utrpeli zranenia pri nehode vzdušného balóna v Kapadócii v Turecku.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informuje na základe správ agentúr Reuters a AP. Teplovzdušný balón vyletel z okresu Avanos na svitaní a tvrdo pristál v strednom Turecku po prehliadke sopečných skalných útvarov. K nehode prišlo v tureckom regióne Kapadócia, ktorý je známy preletmi vzdušných balónov nad malebnými kaňonmi. "Počas pristávanie balónu, ktorý niesol 28 pasažierov a dvoch členov posádky, prišli o život dvaja španielski občania – traja španielski občania utrpeli zranenia," uviedla kancelária guvernéra tureckej provincie Nevšehir. Podľa vyhlásenia boli ranené osoby hospitalizované, pričom nikto neutrpel život ohrozujúce zranenia. Podľa predbežných informácií spôsobili nehodu neočakávané poveternostné podmienky a na miesto incidentu okamžite vyrazili záchranné zložky, uvádza kancelária guvernéra. Kapadócia leží asi 300 kilometrov južne od tureckého hlavného mesta Ankara a je známa skalnými útvarmi prirovnávanými k "rozprávkovým komínom", podzemnými mestami a chrámami vytesanými do skál, približuje AP. Región navštívi ročne asi milión turistov. Medzi najpopulárnejšie turistické aktivity patrí práve let teplovzdušným balónom. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies