Pri nehode vo Veľkých Držkovciach vodič narazil do cyklistu a ušiel

NETKY.SK • 11 September 2018, 15:31 • 2 min
Pri nehode vo Veľkých Držkovciach vodič narazil do cyklistu a ušiel

VEĽKÉ DRŽKOVCE - Pri Veľkých Držkovciach v okrese Bánovce nad Bebravou narazil v nedeľu (9.9.) popoludní vodič fordu do cyklistu a z miesta nehody ušiel. Vodičovi, ktorý jazdil pod vplyvom alkoholu, teraz hrozí väzenie. Informovala v utorok TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

slovakia

left justify in out

"Tridsaťdeväťročný Branislav jazdil na Forde Focus medzi Dolnými a Hornými Držkovcami (časťami Veľkých Držkoviec, pozn. TASR), keď nedodržal bezpečnú vzdialenosť za cyklistom jazdiacim pred ním a narazil zozadu do bicykla," opísala Antalová.

 

Cyklista, 47-ročný Ján z Bánoviec nad Bebravou, po páde na vozovku podľa nej utrpel ľahké zranenie, vodič fordu po dopravnej nehode z miesta odišiel a späť sa vrátil po niekoľkých minútach, avšak auto nechal zaparkované na inom mieste. "Policajtom, ktorí už dokumentovali dopravnú nehodu, sa priznal, že cyklistu zrazil on. Na bicykli a vozidle bola škoda predbežne vyčíslená na približne 300 eur. Policajti oboch účastníkov dopravnej nehody podrobili dychovej skúške," ozrejmila.

 

U cyklistu bola dychová skúška negatívna, Branislav nafúkal 1,378 mg/l, čo je v prepočte 2,85 promile. Opakovaná dychová skúška po 20 minútach mala stále tú istú hodnotu. Dopravní policajti následne ešte zistili, že Branislav nie je držiteľom vodičského preukazu. "Dopravná nehoda je stále v štádiu vyšetrovania. Branislava však neminie obvinenie z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Za uvedený trestný čin v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok," dodala Antalová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies