Pri nehode počas návratu z púte v Mexiku zahynulo 11 ľudí

NETKY.SK • 13 December 2017, 8:10 • 2 min
Pri nehode počas návratu z púte v Mexiku zahynulo 11 ľudí

MEXIKO - Najmenej 11 ľudí prišlo v utorok o život pri dopravnej nehode počas návratu z púte k Bazilike Panny Márie Guadalupskej v Mexiku.

slovakia

left justify in out

13 ľudí utrpelo zranenia.

 

K nehode došlo na ceste medzi metropolou Mexiko a mestom Puebla v centrálnej časti krajiny, keď do nákladného auta prepravujúceho pútnikov zozadu nabúral kamión s nákladom. Na mieste zomrelo osem účastníkov nehody, ďalší traja zomreli v nemocnici.

 

Obete sa vracali z púte, ktorá sa začala v sobotu a vyvrcholila práve v utorok. Aj tento rok sa na púť vybrali stovky tisíc veriacich, a to pešo, na bicykloch, či nákladných autách alebo autobusmi, aby sa poklonili Panne Márii, ktorá sa na tomto mieste v decembri v roku 1531 zjavila Indiánovi Juanovi Diegovi.

 

Pápež František pri tejto príležitosti celebroval vo Vatikáne špeciálnu svätú omšu. Vo svojej homílii podľa Vatikánskeho rozhlasu poukázal na kultúrne bohatstvo a rôznorodosť latinskoamerických a karibských národov, ktoré vyzval "odvážne sa brániť pred každým pokusom o homogenizáciu" a "ideologickú kolonizáciu".

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona