Pri nehode lietadla zahynulo sedem turistov a britský pilot

NETKY.SK • 18 Október 2011, 19:57 • 2 min
Pri nehode lietadla zahynulo sedem turistov a britský pilot

Pri nehode lietadla zahynulo sedem turistov a britský pilot - Svet Osem mŕtvych si vyžiadala nehoda malého lietadla s turistami v Botswane. Hovorca Úradu pre civilné letectvo dnes agentúre AP povedal, že k nehode došlo v piatok v delte rieky Okavango.

slovakia

left justify in out

img

Osem mŕtvych si vyžiadala nehoda malého lietadla s turistami v Botswane. Hovorca Úradu pre civilné letectvo dnes agentúre AP povedal, že k nehode došlo v piatok v delte rieky Okavango. Nehodu neprežil britský pilot a siedmi turisti - jeden Brit, tri Francúzky a traja občania Švédska - dve ženy a muž.
Lietadlo Cessna 208 charterovej spoločnosti Moremi Air sa zrútilo krátko po štarte na poľnom letisku Xakanaka na severe krajiny a začalo horieť. Stroj smeroval do tábora Pom Pom v delte rieky, ktorá je známa svojou faunou.
Haváriu prežili štyri osoby na palube, dvaja z Botswany a francúzsky pár. Všetkých bezprostredne po nehode letecky previezli do nemocnice v Johannesburgu v susednej Južnej Afrike. Podľa miestnych médií je ich stav stabilizovaný.
Britské ministerstvo zahraničných vecí oznámilo, že príbuzných obetí už informovali. Príčinu nehody vyšetrujú.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona