Pri nehode člna na rieke neďaleko Guinei zahynulo deväť ľudí; 30 je nezvestných

NETKY.SK • 11 Október 2014, 08:43 • 2 min
Pri nehode člna na rieke neďaleko Guinei zahynulo deväť ľudí; 30 je nezvestných

KONAKRY - Najmenej deväť ľudí zahynulo a ďalších 30 je nezvestných po nehode člna, ktorý sa prevrátil na rieke neďaleko mesta Contah v západoafrickej Guinei. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Nehoda sa stala v piatok podvečer v okrese Forécariah, približne 100 kilometrov juhovýchodne od metropoly Konakry.
      

"Keď sa loď prevrátila, všetci pasažieri boli vnútri. Zatiaľ sme narátali deväť mŕtvych, približne 30 ľudí je nezvestných," uviedol telefonicky pre agentúru Reuters jeden z miestnych obyvateľov a dodal, že 18 ľudí sa z prevrátenej lode podarilo zachrániť. 
      

V dôsledku nedodržiavania bezpečnostných predpisov sú nehody lodí a člnov v západnej Afrike pomerne častým javom. Obzvlášť často k nim dochádza práve v okrese Forécariah na západe Guiney, kde viacero dedín leží na ostrovoch. Forécariah sa nachádza neďaleko hraníc so Sierrou Leone. Guinea a Sierra Leone bojujú s doposiaľ najhoršou epidémiou krvácavej horúčky ebola, na ktorú v západnej Afrike zomrelo od marca už viac ako 4000 ľudí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona