Pri nehode autobusu v Indii zahynulo najmenej 21 ľudí

NETKY.SK • 9 September 2016, 10:42 • 2 min
Pri nehode autobusu v Indii zahynulo najmenej 21 ľudí

NAÍ DILLÍ - Najmenej 21 ľudí zahynulo a ďalších 30 osôb utrpelo zranenia pri havárii autobusu, ku ktorej došlo dnes vo východoindickom štáte Urísa, kde autobus plný cestujúcich zišiel z mosta a zrútil sa do rokliny. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Predstaviteľ miestnej polície uviedol, že vodič autobusu stratil na moste kontrolu nad vozidlom pravdepodobne preto, že telefonoval. Autobus následne zišiel z mosta a zrútil sa do takmer 20 metrov hlbokej rokliny. K nehode došlo približne 140 kilometrov severozápadne od mesta Bhuvanéšvar, ktoré je metropolou štátu Urísa.

 

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) uviedla, že India dosahuje celosvetovo najvyššiu úmrtnosť na cestách. Pri dopravných nehodách, spôsobených najmä prekračovaním povolenej rýchlosti, preplnenými cestami či zlým stavom dopravných komunikácii či aj samotných vozidiel, tam každoročne zahynie približne 140.000 ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies