Pri nehode armádneho vozidla v Poľsku sa zranili dvaja americkí vojaci

NETKY.SK • 22 Január 2017, 18:21 • 2 min
Pri nehode armádneho vozidla v Poľsku sa zranili dvaja americkí vojaci

VARŠAVA - Dvaja americkí vojaci utrpeli zranenia pri nehode amerického armádneho vozidla, ku ktorej došlo v sobotu neskoro večer na juhozápade Poľska. Informovalo o tom dnes prostredníctvom tlačového komuniké poľské ministerstvo obrany.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo uviedlo, že nákladný automobil prevážajúci muníciu dostal šmyk na klzkej ceste. Jeho vodič totiž údajne neprispôsobil jazdu stavu vozovky a šoféroval príliš rýchlo.

 

Kamión prevážal muníciu pre tanky typu M1 Abrams, ktorej časť sa v dôsledku šmyku rozsypala. Cestu vedúcu do mesta Zagaň, kde sú dislokovaní americkí vojaci, dočasne uzavreli.

 

Hovorca tamojších hasičov Dariusz Szymura pre televíziu TVN24 povedal, že jedného zo zranených vojakov hospitalizovali.

 

Nasadenie približne 3500 amerických vojakov do Poľska nedávno schválil teraz už bývalý americký prezident Barack Obama, čím podľa agentúry AP zmiernil obavy mnohých tamojších obyvateľov, ktorých znepokojujú vojenské aktivity Ruska.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona