Pri nehodách v Košiciach a Malej Ide zomreli dvaja mladí vodiči

NETKY.SK • 6 December 2014, 16:27 • 2 min
Pri nehodách v Košiciach a Malej Ide zomreli dvaja mladí vodiči

KOŠICE/MALÁ IDA - Pri dvoch dopravných nehodách v Košiciach a v Malej Ide neďaleko Košíc zomreli dnes dvaja mladí vodiči. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

slovakia

left justify in out

Prvá nehoda sa stala v obci Malá Ida v okrese Košice – okolie okolo 03.45 h. Zahynul pri nej 23-ročný vodič z okresu Košice okolie, ktorý ani nebol držiteľom vodičského preukazu.
      

„Pri odbočke na golfové ihrisko v ľavotočivej zákrute vodič predbehol pred sebou idúce vozidlo a po zaradení sa pred neho nezvládol riadenie. Zišiel z cesty do priekopy, kde ľavou časťou a strechou narazil do stromu. Odtiaľ sa vozidlo odrazilo a prednou časťou narazilo do betónového priepustu vedúceho z cesty do lesného porastu,“ uviedla hovorkyňa.
      

Vodič pri náraze utrpel mnohopočetné vnútorné poranenia, ktorým na mieste podľahol. Pri dopravnej nehode došlo k poškodeniu dopravnej značky obmedzujúcej rýchlosť na 60 km/h a zákaz predchádzania. Škodu na vozidle vyčíslili na 2000 eur. Polícia vozidlo zaistila za účelom expertízneho skúmania.
      

Druhá smrteľná nehoda sa stala ráno približne o 07.20 h na ceste medzi KVP a Luníkom IX, kde 24-ročný vodič z Košíc viedol motorové vozidlo Ford Fiesta, pričom neprispôsobil rýchlosť svojim schopnostiam a v mierne pravotočivej zákrute vyšiel mimo vozovku na trávnik.
      

„Potom s vozidlom narazil do oceľovej konštrukcie reklamného pútača a niekoľkokrát sa s vozidlom prevrátil, pričom mladého Košičana z vozidla vymrštilo. Pri dopravnej nehode utrpel zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol. Škoda na vozidle bola vyčíslená na 4500 eur, na reklamnom pútači 1500 eur,“ popísala priebeh nehody Mésarová.
      

Polícia v oboch prípadoch začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Okolnosti dopravných nehôd sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies