Pri návšteve pápeža vo Filadelfii bude pomáhať 10-tisíc dobrovoľníkov

NETKY.SK • 24 August 2015, 06:35 • 2 min
Pri návšteve pápeža vo Filadelfii bude pomáhať 10-tisíc dobrovoľníkov

FILADELFIA - Pri septembrovej návšteve pápeža Františka v americkom meste Filadelfia v Pensylvánii, kam pricestuje na Svetové stretnutie rodín, bude pomáhať asi 10.000 dobrovoľníkov, aby bola bezproblémová, informovala dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pápež sa podľa správy po prílete do USA zastaví najskôr vo Washingtone a v New Yorku. Najväčšie verejné akcie však bude mať vo Filadelfii, kde svoju návštevu Spojených štátov počas víkendových dní 26. a 27. septembra ukončí.

 

Na jeho omši pod otvoreným nebom tam očakávajú do 1,5 milióna účastníkov. Organizátori uviedli, že dobrovoľníci budú vítať pútnikov a hovoriť im, kam majú ísť, budú tiež poskytovať prekladateľské služby, pomáhať hosťom s osobitnými potrebami a vykonávať rad ďalších úloh.

 

Dobrovoľníci prídu do Filadelfie z každého amerického štátu, aj keď takmer polovica z nich bude domácich, z Pensylvánie. A druhá najväčšia skupina pochádza zo susedného New Jersey. Takmer 150 ich pricestuje z Texasu.

Všetci dobrovoľníci musia prejsť dôkladnou bezpečnostnou previerkou.

 

V poradí VIII. Svetové stretnutie rodín sa koná tento rok v dňoch 22.-27. augusta v Spojených štátoch, v meste Filadelfia, na tému "Láska je naším poslaním. Rodina plná života."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies