Pri násilných protestoch utrpelo zranenia najmenej 35 Palestínčanov

NETKY.SK • 13 Január 2018, 11:10 • 2 min
Pri násilných protestoch utrpelo zranenia najmenej 35 Palestínčanov

JERUZALEM - Najmenej 35 Palestínčanov utrpelo zranenia počas zrážok medzi demonštrantmi a izraelskými bezpečnostnými silami, ku ktorým došlo v piatok v pásme Gazy a v Predjordánsku.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie palestínskych úradov.

 

Palestínske ministerstvo zdravotníctva a Červený kríž uviedli, že 25 Palestínčanov utrpelo zranenia po zásahu ostrou muníciou a desať ľudí zranili gumové projektily.

 

Podľa Izraelských ozbrojených síl sa násilných protestov na 17 rozličných miestach v Predjordánsku zúčastnilo približne 850 Palestínčanov, ktorí na izraelských vojakov útočili kameňmi. Tí proti nim použili slzotvorný plyn a gumové projektily.

 

K násilnostiam došlo aj na štyroch miestach v okrajových častiach pásma Gazy, kde sa nepokojov zúčastnilo približne 1000 Palestínčanov. Podľa izraelských úradov tam vojaci použili ostrú muníciu proti demonštrantom, ktorí pre príslušníkov izraelských bezpečnostných síl "predstavovali hrozbu".

 

Násilnosti v pásme Gazy a Predjordánsku nabrali na intenzite po tom, čo Spojené štáty uznali Jeruzalem za hlavné mesto Izraela. Palestínske ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že vo štvrtok zahynuli pri potýčkach s izraelskými vojakmi dvaja Palestínčania.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies