Pri náletoch v Sýrii zahynulo 18 militantov Islamského štátu

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 12:51 • 2 min
Pri náletoch v Sýrii zahynulo 18 militantov Islamského štátu

ANKARA - Osemnásť militantov bolo zabitých v Sýrii počas leteckých útokov koalície vedenej Spojenými štátmi a delostreleckej paľby Turecka proti extrémistickej skupine Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Turecká štátna tlačová agentúra Anadolu citovala dnes nemenovaného predstaviteľa bezpečnostných zložiek, ktorý povedal, že ciele Islamského štátu boli napadnuté po tom, ako turecké úrady v stredu zistili, že táto extrémistická skupina pripravuje útok na Turecko zo severnej Sýrie.

 

Počas útoku tureckých a koaličných síl boli zničené dve vozidlá s guľometom, niekoľko mínometných a delostreleckých pozícií, ako aj budova používaná ako obranný úkryt.

 

Informáciu sa však nepodarilo overiť z nezávislých zdrojov, poznamenáva agentúra AP.

 

Turecké delostrelectvo pravidelne útočí na ciele IS v Sýrii v reakcii na raketovú paľbu, ktorá zasahuje pohraničné mesto Kilis. Cezhraničná paľba zo Sýrie si tento rok vyžiadala v Kilise už 21 ľudských životov a zranila desiatky ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies